Platform Amersfoort Duurzaam


Platform Amersfoort Duurzaam?

De Amersfoortse afdelingen van IVN en Milieudefensie hebben een platform opgezet voor organisaties die werken aan (een aspect van) duurzaamheid in de stad. Er blijken veel organisaties hieraan te werken, vaak weten zij onvoldoende van elkaar wat ze doen en ze zoeken elkaar soms weinig op om informatie en ervaring uit te wisselen en samen te werken. We denken dat er veel potentieel is dat onbenut blijft op deze manier. Door uitwisseling en samenwerking krijgt elke kleine organisatie meer capaciteit, meer geld, meer achterban, meer expertise en dus meer actieradius en bekendheid.

We willen met ons platform een Amersfoort bereiken dat zorgvuldig met natuur en milieu omgaat, geen bijdage levert aan klimaatverandering en zuinig is op de natuurlijke rijkdommen van de aarde. We werken hiermee aan het voorkomen en verminderen van milieu- en klimaatproblemen, het aanpassen aan klimaatverandering en het vergroten van de natuurlijke rijkdom van de stad.

Het uiteindelijke praktische doel is om samen de Amersfoortse inwoners en onszelf de informatie, kennis, handvatten, netwerken en andere ondersteuning te bieden om op een duurzame manier te kunnen leven. We willen dat iedere Amersfoorter kan zeggen dat hij of zij persoonlijk zorgt voor een gezonde, schone en leefbare aarde, die we met een gerust hart aan onze kinderen en kleinkinderen kunnen overdragen. We zijn klaar als iedere Amersfoorter zich gedraagt als een betrokken gast op onze planeet, die de aarde niet uitwoont maar goed onderhoudt.

De aftrap van het platform heeft plaatsgevonden tijdens het duurzaamheidscafé van 11 januari 2012, door de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius.

De werkgroep bestaat uit Babette Alfons, Lia Bouma, Fokke de Jong, Beppie de Vries, Eline Werff en Ineke Winkel.

Aanvullende informatie

  • Contactpersoon: Lia Bouma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.