Bewonersplatform Hogeweg Binnen

Het Bewonersplatform Hogeweg Binnen is in 2008 opgericht. Wij richten ons met name op het deel van de Hogeweg tussen Ringweg Randenbroek/Kruiskamp tot de kruising Hogeweg met Flierbeeksingel.

Doelstelling: Het verbeteren van Infrastructuur, Milieu en Verkeer & Veiligheid en het aanzicht van de straat zijn de speerpunten van ons Platform.

Aanleiding van het bewonersplatform is de planvorming ‘Hogeweg Vernieuwt’. Hogeweg-binnen is in dit concept niet meegenomen. De woonsituatie verslechtert progressief. Ontbreken van veilige oversteekplaatsen, geen onderscheid tussen fiets- en voetpaden en parkeerhavens, een toename aan verkeer met significante aanwezigheid van vrachtverkeer zijn de grote drukpunten. Daarnaast wordt de historische waarde van de Hogeweg nu teniet gedaan door primaire doorvoerweg functie en daarbij behorende onverzorgde aankleding.

Het bewonersplatform ziet hier graag verandering in en heeft afgelopen oktober via een bewonersinitiatief een verbeterplan bij de gemeente ingediend.

Aanvullende informatie

  • Contactpersoon: Jacqueline Kranenburg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.