1. Al ruim een jaar dicht, maar de zoutvaatjes nog op tafel: dit is het bizarre verhaal achter De Beren
    PREMIUM
    reconstructie

    Al ruim een jaar dicht, maar de zoutvaat­jes nog op tafel: dit is het bizarre verhaal achter De Beren

    Voor wie er een hapje at, was er geen vuiltje aan de lucht. Totdat restaurant De Beren in Amersfoort vorig jaar plots dichtging, om niet meer open te gaan. Ruim een jaar later hingen tot voor kort de planten nog aan de muur, en stonden zelfs de zoutvaatjes nog halfvol op de tafels. Wat is er gebeurd? Het AD ontdekte dat er achter de schermen véél meer gaande was dan de gast te zien kreeg. ,,Ze hebben me keihard laten vallen.’’
    Amersfoort
Dit is er de komende tijd te doen in Amersfoort
UIT-TIPS

Dit is er de komende tijd te doen in Amersfoort

Kinderen willen niet alleen kijken in het theater, maar ook meedoen. Dat kan bij Checkpoint Theater, dat sinds enkele jaren langs de schouwburgen trekt. De nieuwste show heet Het dak eraf! en biedt spektakel, plezier en idiote proeven. En je leert er ook nog wat van. Deze show belooft ‘ontploffingen, schietende knakworsten en wedstrijden met rollerskates die aangedreven worden door vlakschuurmachines’. Wat oudere kinderen kennen vast nog de gelijknamige tv-show van NPO Zapp. Vergeet niet vlot te reserveren.
Amersfoort
Eindelijk een enorme fietsenkelder onder Amersfoort Centraal: welke plek moet óók een stalling krijgen?
PRAAT MEE
10

Eindelijk een enorme fietsenkel­der onder Amersfoort Centraal: welke plek moet óók een stalling krijgen?

Het duurt een paar jaar, kost 15 miljoen euro, maar dan heb je ook wat: een fonkelnieuwe stalling voor dik 5000 fietsen pal onder Amersfoort Centraal, om precies te zijn. Hierdoor moet het zoeken naar een vrij rek vanaf 2027 verleden tijd zijn. Maar er zijn nog genoeg plekken in de stad waar het stallen van de fiets een hele opgave blijft. Verslaggever Artwin Kreekel wil weten: waar en wat moet eraan gebeuren?
Amersfoort
De deelscooters van Go Sharing zijn terug in Amersfoort: vind jij dat een vloek of een zegen?
praat mee
41

De deelscoo­ters van Go Sharing zijn terug in Amersfoort: vind jij dat een vloek of een zegen?

Scooters die in vlammen opgaan, klachten over verkeerd parkeren, maar óók veel reizigers die dolgraag op de groene tweewielers door de stad zoeven. Na een roerige geschiedenis van Go Sharing in Amersfoort zijn de scooters eind 2022 weggehaald. Nu zijn ze terug, berichtte het AD vorige week. Wat vind jij, vraagt verslaggever Johan Hardeman zich af. Zijn de deelscooters een vloek of een zegen?
Amersfoort
  1. Ymke (19) is met haar naaimachine een hit op TikTok, ‘granny hobbies’ populair onder jongeren
    PREMIUM

    Ymke (19) is met haar naaimachi­ne een hit op TikTok, ‘granny hobbies’ populair onder jongeren

    Haken, naaien en breien. Deze zogenoemde granny hobbies winnen aan populariteit onder jongeren. TikTok staat vol met tips en tutorials en zelfs buiten de onlinewereld zoeken jongeren elkaar op om creatief aan de slag te gaan. Zo ook Ymke Kooistra (19) uit Barneveld die aan haar TikTok-account niet alleen meer dan 26.000 volgers overhield, maar vriendinnen door heel het land met dezelfde hobby.
    Barneveld